Otkrijte svijet: Vaša avantura počinje ovdje

Sicilija 26. 10. - 01. 11. 2024

Informacije

FIRST MINUTE CIJENA DO 15. 05.: 1. 100, 00 KM
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 1. 200, 00 KM


Aranžman uključuje:
– prijevoz lux autobusom –
– 4 HB Taormina, + 1 ND okolina Rima (3*) –
– trajekt na relaciji: Drač – Bari (kabine za spavanje)
– izleti planirani programom
– PZO

Aranžman ne uključuje:
 – doplata za jednokrevetnu sobu
– ulaznice

 

Plan putovanja

1.DAN 26.10.2024.Travnik/Sarajevo – Drač – Bari
Polazak iz Travnika/ Sarajeva u jutarnjim satima. Vožnja prema Draču uz usputne odmore prema potrebi grupe. Dolazak u Drač u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak grada. Ukrcavanje na trajekt
i smještaj u kabine… Noćna plovidba u pravcu Barija.
2. DAN 27.10.2024. Bari – Sicilija – Taormina
Dolazak u Bari u jutarnjim satima i nastavak putovanja prema Siciliji. Vožnja živopisnim dijelovima Italije  uz pauze po potrebi. Prelazak trajektom na Siciljansko ostrvo gdje nas dočekuje lučki gradić Mesina ili Vrata Sicilije. Kratka pauza u Mesini i nastavak vožnje prema Taormini. Dolazak u Taorminu u večernjim satima,  smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
3. DAN 28.10.2024. Taormina – Etna
Doručak. U jutarnjim satima polazak na cjelodnevni obilazak Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vrijeme za  individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera. Nakon obilaska povratak u Taorminu, razgledanje povijesnog dijela grada i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
4. DAN 29.10.2024. Taormina – Siracusa – Katanija – Taormina
Doručak. Odlazak u Siragusu. Razgledanje znamenitosti grada i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Kataniji. Dolazak u Kataniju u popodnevnim satima. Razgledanje znamenitosti grada u pratnji vodiča i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
5. DAN 30.10.2024. Taormina – Palermo – Taormina
Doručak. Vožnja u pravcu Palerma. Dolazak u Palermo u podnevnim satima. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII vijeka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vrijeme za  šetnju i individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Večera. Noćenje.
6. DAN 31.10.2024. Taormina – Napoli – Okolina Rima
Doručak. U ranim jutanjim satima polazak u pravcu Napolia. Vožnja sa usputnim odmorima po potrebi. Dolazak u  Napoli u popodnevnim satima. Panoramsko razgledanje znamenitosti grada u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja u pravcu Rima. Dolazak u hotel u večernjim satima. Smještaj. Noćenje
7. DAN 01.11.2024. Rim – Travnik/ Sarajevo
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja u pravcu BiH sa usputnim odmorima po potrebi. Dolazak na odredište u noćnim satima.

Rezervacija


Scroll to Top