CIJENA ARANZMANA: 239,00 KM

Aranžman uključuje: 
♦ prijevoz autobusom visoke turističke klase 
♦ smještaj u hotelima***
♦ 4 ND Istanbul
♦ turističke takse

♦Aranžman ne obuhvata:

♦ PZO 12 KM

♦ ulaznice: Topkapi 20€

♦Čamlidža, Ejup, Pierre Loti panoramski obilazak autobusom: 15 €

♦ razgled grada u pratnji stručnog vodiča (pješačka tura) 10 €

♦ plovidba brodom: 15 €

♦Uskudar i Kadirkoy  15€

♦ troškove javnog prijevoza

♦ doplata za sjedalo po želji u autobusu

 

1. dan 22.03.2022. Travnik /Sarajevo- Srbija – Bugarska – Turska
Polazak iz Travnika u jutarnjim satima. Vožnja preko Srbije i Bugarske u u pravcu Turske.
Noćna vožnja sa odmorima po potrebi.
2. dan 23.03.2022. Istanbul
U noćnim ili ranim jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak vožnje prema Istanbulu.. Planirani dolazak u Istanbul je oko 9 sati. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Slobodno vrijeme za odmor u trajanju od 3 sata.U podnevnim satima šetnja po starom jezgru grada Taksim trg, Istiklar ulica, Galata kula Galata most Egipatski bazar… Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
3. dan 24.03.2022. Istanbul

Doručak. Razgledanje starog dijela grada u pratnji stručnog vodiča: Plava džamija, Aja Sofija, Ataturkov most, Topkapi palata (mogućnost posjete uz doplatu ulaznice), Hipodrom kao i posjeta čuvenoj Kapali Čaršiji i dr… Slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan 25.03.2022. Istanbul
Doručak. Nastavak panoramskog razgledanja grada u pratnji vodiča. Prelazak preko bosforskog mosta u Malu Aziju. Posjeta dijelu grada Ejup, gdje se nalazi mezar Husein kapetana Gradaščevića i turbe Mehmed paše Sokolovića. Fakultativna plovidba brodom po Bosforu tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače,tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Završetak krstarenja brodom na dijelu grada Ortakoy.
Jedan od najživopisnijih dijelova Istanbula sa prelijepom Oratkoy džamijom na obali Bosfora Boravak u Ortakoyu 1 sat i povratak u hotel. Noćenje.
5. dan 26.03.2022. Istanbul
Doručak. Slobodan dan za šoping ili mogućnost organizovanja fakultativnih posjeta: muzeju
Dolmabašče, muzeju Panorama 1453, Minijaturk ili odlaska na azijsku stranu, posjeta Uskudaru – azijski dioIstanbula sa Djevojačkom kulom, Mihrimah džamijom i šetalištem pored Bosfora, Kadikoyu – dio grada kojioslikava drugačiji život stanovnika Istanbula, bez turista, gužve i užurbanosti. Prilika da se osjeti život prosječnih stanovnika grada.. Ili slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
6. dan 27.03.2022. Istanbul – Edirne – Sarajevo – Travnik
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja u pravcu Edirna. Po dolasku u Edirne obilazak kulturno historijskih znamenitosti stare prijestonice Osmanskog carstva sa veličanstvenom Selimija džamijom. Polazak u pravcu BiH u popodnevnim satima.Vožnja uz usputne odmore preko Bugarske i Srbije.
7. dan 28.03.2022.1 Sarajevo – Travnik
Dolazak u Sarajevo i Travnik u noćnim ili ranim jutarnjim satima

Rezervacija: