CIJENA ARANZMANA: 190,00 KM

Aranžman uključuje:
♦ prijevoz autobusom visoke turističke klase 
♦ smještaj u hotelima***
♦ 3 ND Istanbul
♦ turističke takse

♦Aranžman ne obuhvata:

♦ PZO 12 KM

♦ ulaznice: Topkapi 20€

♦Čamlidža, Ejup, Pjer Loti panoramski obilazak autobusom: 15 €

♦ razgled grada u pratnji stručnog vodiča (pješačka tura) 10 €

♦ plovidba brodom: 10 €

♦Uskudar i Kadirkoy  15€

♦ troškove javnog prijevoza

♦ doplata za sjedalo po želji u autobusu

1. dan 12.02.2022. Travnik – Srbija – Bugarka – Turska
Polazak iz Travnika/Zenice/Srajeva/Doboja/Tuzle… u jutarnjim satima. Vožnja preko Srbije i Bugarske u pravcu Turske. Noćna vožnja sa odmorima po potrebi.
2. dan 13.02.2022. Istanbul
U ranim jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak vožnje prema Istanbulu.. U prijepodnevnim satima,dolazak u grad koji se prostire na dva kontineta – Istanbul. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. U popodnevnim satima šetnja po starom jezgru grada Taksim trg. Istiklar ulica, Galata kula Galata most , Egipatski bazar… Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
3. dan 14.02.2022. Istanbul
Doručak. Razgledanje starog dijela grada u pratnji stručnog vodiča: Plava džamija, Aja Sofija, Ataturkov most, Topkapi palata, Hipodrom kao i posjeta čuvenoj Kapali Čaršiji i dr… Fakultativna plovidba brodom po Bosforu tokom koje možete uživatiu pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza.. U popodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u čarima Istanbula.Noćenje.
4. dan 15.02.2022. Istanbul
Doručak. Nastavak panoramskog razgledanja grada u pratnji vodiča. Prelazak preko bosforskog mosta u Malu Aziju. Kratki boravak na brdu Čamlidža od kud se pruza prelijepi pogled na nepregledni Istanbul i BosforPosjeta dijelu grada Ejup, gdje se nalazi mezarHusein kapetana Gradaščevića i turbe Mehmed paše Sokolovića. U popodnevnim satima mogućnost fakultativnog odlaska na azijsku stranu , posjeta Uskudaru i Kadikoyu ili slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5. dan 16.02.2022. Istanbul – Sarajevo – Travnik
Doručak. Odjava iz hotela. Mogućnost odlaska u šoping u neki od velikih šoping centara u Istanbulu, ili slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do 14 sati. Smještaj stvari u autobus i polazak u pravcu Edirna.Po dolasku u Edirne obilazak kulturno istorijskih znamenitosti stare prijestonice Osmanskog carstva sa veličanstvenom Selimija džamijom. Polazak u pravcu BiH. Vožnja uz usputne odmore preko Bugarske i Srbije.
6. dan 17.02.2022. Travnik
Dolazak u Sarajevo i Travnik u jutarnjim satima

Rezervacija: