CIJENA ARANZMANA: 190,00 KM

Aranžman uključuje:
♦ prijevoz autobusom visoke turističke klase 
♦ smještaj u hotelima***
♦ 3 ND Istanbul
♦ turističke takse

♦Aranžman ne obuhvata:

♦ PZO 12 KM

♦ ulaznice: Topkapi 15€

♦Čamlidža, Ejup, Pjer Loti panoramski obilazak autobusom: 15 €

♦ razgled grada u pratnji stručnog vodiča (pješačka tura) 10 €

♦ plovidba brodom: 10 €

♦Uskudar i Kadirkoy  15€

♦ troškove javnog prijevoza

♦ doplata za sjedalo po želji u autobusu

1. dan 10.03.2021. Travnik – Srbija – Bugarka – Turska
Polazak iz Travnika u jutarnjim satima. Vožnja preko Tuzle, Beograda i Niša u pravcu
Bugarske i Turske. Noćna vožnja sa odmorima po potrebi.

2. dan 11.03.2021. 3 Istanbul
U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak vožnje prema Istanbulu.. U prijepodnevnim satima,dolazak u grad koji se prostire na dva kontineta – Istanbul. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. U popodnevnim satima šetnja po starom jezgru grada Taksim trg. Istiklar ulica, Galata kula Galata most Egipatski bazar… Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

3. dan 12.03.2021. Istanbul
Doručak. Razgledanje starog dijela grada u pratnji stručnog vodiča: Plava džamija, Aja Sofija, Ataturkov most, Topkapi palata, Hipodrom kao i posjeta čuvenoj Kapali Čaršiji i dr… Fakultativna plovidba brodom po Bosforu tokom koje možete uživatiu pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza.. U popodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u čarima Istanbula.Noćenje.

4. dan 13.03.2021. Istanbul
Doručak. Nastavak panoramskog razgledanja grada u pratnji vodiča. Prelazak preko bosforskog mosta u Malu Aziju. Kratki boravak na brdu Čamlidža od kud se pruza prelijepi pogled na nepregledni Istanbul i BosforPosjeta dijelu grada Ejup, gdje se nalazi mezarHusein kapetana Gradaščevića i turbe Mehmed paše Sokolovića. U popodnevnim satima mogućnost fakultativnog odlaska na azijsku stranu , posjeta Uskudaru i Kadikoyu ili mogućnost odlaska u šoping u „Forum“, jedan od najvećih u Europi, ili slobodno vrijeme za
individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan 14.03.2021. Istanbul – Sarajevo – Travnik
Doručak. Odjava iz hotela. Po dolasku u Edirne obilazak kulturno istorijskih znamenitosti stare prijestonice Osmanskog carstva sa veličanstvenom Selimija džamijom. Polazak u pravcu BiH u ranim jutarnjim satima.Vožnja uz usputne odmore preko Bugarske i Srbije.

6. dan 15.03.2021. Travnik
Dolazak u Sarajevo i Travnik u noćnim ili ranim jutarnjim satima Doručak.

Rezervacija: