Otkrijte svijet: Vaša avantura počinje ovdje

Ayvalik (Sarimsakli) 05. 07. - 15. 07. 2024.

Informacije

CIJENA ARANŽMANA: 899KM
(za rezervacije do 15.04.2024. cijena 820 KM)
Aranžman uključuje:
– prijevoz lux autobusom
– smještaj u Ajvaliku 7 polupansiona hotel*** (Sarimsakli)
– smještaj u Sofiji na bazi 1 ND

Aranžman ne obuhvata:
 – fakultativne izlete
 – ulaznice: Efes, Marijina kuća i dr..
 – razgled gradova u pratnji stručnog vodiča
– PZO

 

Plan putovanja

1. DAN 05.07.2024. Travnik/Sarajevo – Sofija
Polazak iz Travnika/Sarajeva u ranim jutarnjim satima. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku u pravcu Sofije. Dolazak u Sofiju u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje
2. DAN 06.07.2024. Edirne – Ayvalik (Sarimsakli)
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Turskoj. Vožnja prema Ayvaliku sa usputnim odmorima prema potrebi. Dolazak u Ayvalik u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3 – 8. DAN 07. -13.07.2024. Ajvalik – Izmir – Efes
Boravak u Ayvaliku (Sarimsakli) u hotelu Cem Gul (3*) na bazi polupansiona uz besplatno korištenje  suncobrana i ležaljki na plaži te mogućnost organiziranja fakultativnih izleta:
1. Posjeta Izmiru koji je udaljen od Ajvalika oko 150 kilometara. Spada u red većih i jedan od najstarijih gradova Turske. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Agora, najvažniji spomenik Kemalu Ataturku, Sahat kula, izgrađena kao poklon sultanu, Konak džamija jedna od najmanjih, ali po ljepoti i značaju važnijih za tursku vjeru i kulturu, dio drevnog Izmira se može vidjeti u Arheološkom muzeju…
2. Vožnja od 230 km do Efesa, dragulja turističke ponude Turske. Razgledanje Efesa: crkva sv. Jovana, crkva sv. Majke Marije, biblioteka Celsusa, Artemidin hram, hram posvećen grčkoj boginji Artemida, Stadion, ostaci Čemer kapije, Trgovačka agora… Nedaleko od Efesa, na Brdu slavuja, nalazi se Marijina kuća, koja je danas pretvorena u kapelicu. Razgledanje Marijine kuće. Povratak u Ajvalik u večernjim satima.

9. DAN 14.07.2024. Ajvalik – Sarajevo – Travnik
Doručak. Odjava iz hotela u jutarnjim satima. Polazak u pravcu Bosne i Hercegovine. Vožnja uz  usputne odmore preko Čanakala i Edirnea, Sofije uz pauze po potrebi. Noćna vožnja.

10. DAN 15.07.2024. Travnik
Dolazak na odredište u podnevnim satima.

Rezervacija


Scroll to Top