• CIJENA ARANZMANA: 799,00 KM

Aranžman uključuje:
♦ prijevoz autobusom visoke turističke klase 
♦ smještaj u hotelima***
♦ 9 ND Turska
♦ turističke takse

♦ PZO

 

♦Aranžman ne obuhvata:

♦ Ulaznice: lokaliteti u Capadociji, Efes, Brdo Slavuja, Topkapi, Dolmabašče i dr…

1. dan 17.09.2021. TRAVNIK /SARAJEVO/MOSTAR/TUZLA – EDIRNE
Polazak iz Travnika u popodnevnim satima. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku u pravcu Turske.
Noćna vožnja sa usputnim pauzama.

2. dan 18.09.2021. EDIRNE
Dolazak u Edirne u jutarnjim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora razgledanje središta druge prijestolnice Osmanskog carastva i najvećeg arhitektonskog dostignuća mimara Sinana – dzamije Selimiji. Noćenje.

3. dan 19.09.2021. EDIRNE – IZMIR- KUŠADASI
Doručak. Odjava iz hotela u jutarnjim satima. Nastavak vožnje uz usputne odmore preko Čanakala u pravcu Izmira. Posjeta Izmiru koji je udaljen od Kušadasija oko 80 kilometara. Spada u red većih i jedan od najstarijih gradova Turske. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Agora, najvažniji spomenik Kemalu Ataturku, Sahat kula, izgrađena kao poklon sultanu,
Konak džamija, jedna od najmanjih, ali po ljepoti značaju najvažnijia za tursku vjeru i kulturu, dio drevnog Izmira se može vidjeti u Arheološkom muzeju… Nastavak vožnje do Kušadasija.    Po dolasku, smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan 20.09.2021. KUSADASI – EFES – MARIJINA KUĆA – PAMUKALE
Doručak. Kratka vožnja do Efesa, dragulja turističke ponude Turske. Razgledanje Efesa: crkva sv. Ivana, crkva sv. Majke Marije, biblioteka Celsusa, Artemidin hram, hram posvećen grčkoj boginji Artemida, Stadion, ostaci Čemer kapije, Trgovačka agora… Nedaleko od Efesa, na Brdu slavuja, nalazi se Marijina kuća, koja je danas pretvorena u kapelicu. Nakon razgledanja Marijine kuće nastavak putovanja prema Pamukkalama. Dolazak u hotel u večernjim satima.
Smještaj. Noćenje.

5. dan 21.09.2021. PAMUKKALE – KONYA
Doručak. Odjava iz hotela. Razgledanje Pamukkala, što u prevodu znači ”pamučni dvorac”, jedno je od najznačajnijajnih prirodnih obilježja Turske. Boravak u Pamukkalama do podnevnih sati. Nastavak putovanja u pravcu Konye.  U popodnevnim satima dolazak u grad Konya te razgledanje znamenitosti grada i turbeta Dželaludina Rumija.
Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan 22.09.2021. KONYA – CAPPADOCIA
Doručak. Nastavak putovanja prema Nevşehiru (Kapadokya), gradu udaljenom 277 km južno od Ankare. Posjeta podzemnom gradu Kajmakliju gde ćemo posjetiti podzemni grad Derinkuju, koji je izgrađen tako da može da primi par stotina ljudi u sedam podzemnih katova. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan 23.09.2021. CAPPADOCIA
Doručak. Nastavak razgledanja regiona Cappadocie: Po dolasku razgled ovog čudesnog pejzaža, istražiti ćemo čudnovate kuće u kojima su prvi kršćani izgradile svoje crkve, u doba kada su tražili spas za svoj život, u doba kad je kršćanstvo bilo zabranjeno. Posjetiti ćemo i dolinu Goreme, kompleks kamene crkve, prekrivene freskama, nakon toga put nastavljamo prema Zelveu, Avanosu i Uchisaru, koje se nalaze u istom regionu i nude pitoreskni pogled. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Posjeta radionicama za ručnu izradnju keramike i ćilima.  Noćenje.

8. dan 24.09.2021. CAPPADOCIA – ANKARA
Doručak. Nakon doručka polazak u pravcu Ankare. Vožnja do Ankare oko 5 sati sa pauzama po potrebi. Po dolasku slijedi organizovan obilazak znamenitosti grada kao što su Anıt Kabir (Mauzolej Mustafe Kemala Paše Atatürka), posjeta Atakule vidikovcu, tvrđavi Ankara, sjedištu Velikog Narodnog Parlamenta Turske (Çankaya Koşkü)….Nakon obilaska smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan 25.09.2021. ANKARA – ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Istanbula. Vožnja do Istanbula oko 6 sati. Po dolasku smještaj u Hotel. Kratka pauza u hotelu a nakon toga zajednička šetnja starim djelom grada: Taksim Istiklar ulica, Galata kula, Galata most, Egipatski bazar… Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

10. dan 26.09.2021. ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka poludnevni razgled grada u pratnji stručnog vodiča: Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi muzej (ulaznica se plaća na licu mjesta), Kapali čaršija. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Slobodan ostatak dana i večeri. Noćenje.

11. dan 27.09.2021. ISTANBUL – TRAVNIK
Doručak. Odjava iz hotela i polazak u pravcu Bosne i Hercegovine.Vožnja preko Bugarske i Srbije sa pauzama po potrebi. Dolazak u Travnik u noćnim satima.

 

 

Rezervacija: