info@divan-karupovic.ba +387 30 501 115

ŠPANIJA LJETO 2020

Aranžman uključuje:                                                           

– prijevoz lux autobusom                                                       

 -usluge prema programu                                                      

  (7 polu pansiona Lloret; 2 ND Italija;)                                 

– razgledanje svih gradova prema planu putovanja                 

 – boravišne takse u hotelima   

 – PZO osiguranje                                       

 

Aranžman ne uključuje (fakultativni izleti):

  • Obilazak Barcelone u pratnji vodiča  20 €               
  • Castel Mediavel                                           32 €                                  
  • Marineland                                                   25 €
  • Večernja posjeta Barceloni                    10 €
  • Muzej Salvadore Dali                              20 €    

 Preuzmite program

1.dan 25.06.2020. Travnik/ Sarajevo/ Zenica/ Doboj – Veneto

Polazak u ranim jutarnjim satima. Vožnja preko Sl. Broda u pravcu Italije. Usputni odmori po potrebi grupe. Dolazak u hotel u okolini Verone. Smještaj. Noćenje.

2.dan 26.06.2020. Veneto – Verona – Monako

Doručak. Odjava iz hotela. Kratka vožnja do Verone. Po dolasku razgledanje grada: Trg Bra, Arena, Trg Erbe, Trg Sinjoria, Danteov spomenik, Julijina kuća, Palazzo del Capitano, Loggia del Consiglio... Nastavak putovanja prema Monaku. Dolazak u Monako u večernjim satima. Obilazak znamenitosti u pratnji vodiča: katedrala Sv. Nikole sa grobnicama dinastije Grimaldi, Kneževska palata, Monte Karlo. Polazak prema Španiji. Noćna vožnja kroz Francusku. Odmori po potrebi grupe.

3.dan 27.06.2020. Lloret de Mar

Dolazak u Loret de Mar u prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za odmor i rekreaciju, upoznavanje sa jednim od najposjećenijh ljetovališta Španije. Smještaj u hotel kategorije*** u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

4.- 10. dan 28.06. do 04.07. 2020. Lloret de Mar

Boravak u Lloret de Mar u hotelu na bazi polupansiona, doručak/večera. Za vrijeme boravka u Lloret de Mar planirani su fakultativni/neobavezni izleti u organizaciji naše agencije i pratnji našeg vodiča: 1. Posjeta gradu Figueras i muzeju Salvadora Dalija, jednog od najoriginalnijih umjetnika u Historiji, ekscentričnog predstavnika nadrealizma koji je sam osmislio koncept muzeja u svom rodnom gradu.. 2. Posjeta gradu Barcelona. Razgledanje grada sa stručnim vodičem: Toranj Glories i Trg katalonske slave, Sagrada Familia, najveći i nedovršeni projekat Antonija Gaudia. U nastavku, odlazak do stadiona Kamp Nou ( mogućnost obilaska muzeja i untrašnjosti stadiona uz doplatu ulaznice), fondacije Joana Miróa koja se nalazi na Montjüicu, Španskog sela, Olimpijskog stadiona, La Ramble, najživlje gradske avenije i pješačke zone koja povezuje Katalonski trg, središte novog grada, i Port Vell, staru luku Gotičke četvrti i dr…. (oko 4 sata). Preporučujemo individualan posjet Picassovom muzeju, smještenom u jednoj od najljepših srednjovjekovnih uličica u Barceloni. Slobodno vrijeme za induviduani obilazak. Povratak u hotel u večernjim satima. 3. Noćna posjeta Barceloni. Polazak u Barcelonu u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za šoping i šetnju gradom. U večernjim satima odlazak odlazak na Placa de Carles Burgas - Barcelona noću: spektakl magične fontane. Večera u paketu. Oko 23:30 sati povratak u hotel. Noćenje. 4. Park Marinaland. Park u kojem se nalaze brojne atrakcije na vodi tobogani, bazeni a pored toga održavaju se prestave dresiranih životinja: delfini, foke, papagaji I sl… 5. Castelo Mediavel. Imitacija srednjevjekovnog dvorca u kojem se održava srednjevjekovna viteška borba, izuzetno autentična prezentacija borilačkih vještina vitezova i srednjevjekovne španske škole jahanja. Uz prestavu bude poslužena I srednjevjekovna večera… Nakon viteške borbe i večere slijedi prestava flamenco schou uz sangriju i ples… Povratak u hotel u noćnim satima

10.dan 04.07.2020. Lloret de Mar - Azurna obala – Italija

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za pripreme. Ručak. Polazak u 13:30 sati. Usputno zadržavanje u Kanu, a zatim odlazak u Nicu, panoramsko razgledanje: Engleska promenada, hotel “Negresco”, trg Mesena, katedrala Sv. Reparate… Nastavak putovanja u pravcu Veneta. Noćna vožnja.

11.dan 05.07.2020. Veneto

U jutarnji satima dolazak u okolinu Venecije. Posjeta nekom od trgovačkih centara. Smještaj u hotel. Noćenje. .

12.dan 06.07.2020. Veneto – Doboj/ Zenica/ Sarajevo/ Travnik

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema BiH. Vožnja uz usputne odmore prema potrebi grupe. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.