info@divan-karupovic.ba +387 30 501 115

PARIZ – MINHEN – BLED

Aranžman uključuje:

– hotel u Minhenu *** 1 noćenje/doručak
– hotel u Parizu*** – 3noćenja/doručak
– na Bledu hotel*** – 1 polupansion
– vodič-pratilac grupe,
– prevoz autobusom visoke turističke klase
– međunarodno zdravstveno osiguranje(PZO)
– razgledanje Minhena i Pariza u pratnji vodiča
– taxe u hotelima

U cijenu aranžmana nije uključeno:
• ulaznica i prevoz za Versailles 25 EURA
• ulaznica za Louvre 20 EURA
• plovidba brodom po Seni 15 EURA
• Eiffelov toranj: III sprat 30 EURA
• Eurodisney 55 EURA
• doplata za jednokrevetnu sobu 330 KM / po osobi
Preuzmite program

1.dan Nedjelja, 3.mart 2019 Travnik/ Sarajevo/ Zenica - Minhen

Polazak u 20:00 sati ispred Zemaljskog muzeja, 20:15 iz Travnika, 20:45 iz Zenica. Vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Austrije u pravcu Minhena. Usputni odmori. Noćna vožnja.

2.dan Ponedjeljak, 4.mart 2019 Minhen

Dolazak u Minhen u ranim prijepodnevnim satima. Razgledanje glavnog grada pokrajine Bavarske u pratnji vodiča: Karlsplatz, i stara jezgra grada – Neuhauserstrasse, poznata shopping ulica – Frauenkirche, katolička katedrala iz 12. stoljeća – Marienplatz... Smještaj u hotel. Slobodan dan za shopping i individualni program. Noćenje.

3.dan Utorak, 5.mart 2019 Minhen-Pariz

Doručak. U 8 sati polazak za Pariz. Vožnja preko Njemačke i Francuske do Pariza sa usputnim odmorima. Dolazak u Pariz u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

4.dan Srijeda, 6.mart 2019 Pariz

Doručak. U 8 sati /fakultativno/ odlazak u Versailles, obilazak velelepnog dvorca francuske monarhije od 1682 godine kada je čuveni kralj Luj XIV preselio dvorsku svitu i vladu iz Pariza u Versailles, a u poslijepodnevnim satima panoramsko razgledanje grada sa stručnim vodičem ( Pl. de la Concorde, L' Arc de Triomphe, Les Champs-Elysees, Tour Eiffel, Notrdame, Sorbona, Hotel de Ville, Monmatre, Mulin ruge, Pigal i dr..). U večernjim satima nezaboravna plovidba brodom po Seni (fakultativno).Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Četvrtak, 7.mart 2019 Pariz

Doručak. Mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u Disneyland (uz doplatu ulaznica) ili slobodan dan za obilazak djelova grada metroom u pratnji vodiča, koji prvi dan obilaska nisu predviđeni: La Defense, Georges-Pompidou centar i dr. Noćenje.

6.dan Petak, 8.mart 2019 Pariz - Bled

Doručak. Smještaj stvari u autobus. Fakultativan odlazak metroom u Louvre, obilazak najpoznatijeg i najvećeg muzeja na svijetu ili slobodno vrijeme za posjetu lokalitetima koji se nisu obilazili u proteklim danima. Polazak iz Pariza je predviđen u 20 sati. Noćna vožnja u pravcu Bleda sa usputnim odmorima

7.dan Subota, 9.mart 2019 Bled

Dolazak na Bled u ranim prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za uživanje u prelijepim predjelima bledskog jezera. Večera. Noćenje.

8.dan Nedjelja, 10.mart 2019 Bled - Zenica/ Sarajevo/ Travnik

Doručak. Poslije doručka polazak u pravcu BiH. Vožnja preko Slovenije i Hrvatske Dolazak u Zenicu/ Sarajevo/ Travnik u večernjim satima.