info@divan-karupovic.ba +387 30 501 115

ISTANBUL-SOFIJA-EDIRNE OKTOBAR 2019.

CIJENA  ARANŽMANA :  370,00   KM

Aranžman uključuje:                                                                     Aranžman ne obuhvata:

♦ prijevoz lux autobusom                                                                   

♦ smještaj u hotelima***                                                                       ♦ ulaznice: Aja Sofija 60,00 TL,

3 ND Istanbul, 1 ND Sofija                                                                   Topkapi 60,00 TL

♦ razgled grada u pratnji stručnog vodiča                                       ♦  plovidba brodom: 10,00 €

Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba!
Preuzmite program

1. dan Utorak, 1. Oktobar 2019. Travnik - Sarajevo – Sofija

Polazak iz Travnika u večernjim satima. Vožnja preko Sarajeva, Višegrada, Užica, Čačka u u pravcu Sofije. Noćna vožnja sa odmorima po potrebi.

2. dan Srijeda, 02. Oktobar 2019. Sofija

U jutarnjim satima, dolazak u drugi najstariji grad u Europi - Sofiju. Razgledanje grada i njegovih znamenitosti u pratnji vodiča: katedrala Aleksandra Nevskog, Bazilika sv. Sofije, rotonda sv. Jurja, sv. Petka Samardžijska, Baši džamiija... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Noćenje.

3. dan Četvrtak, 03. Oktobar 2019. Sofija – Edirne - Istanbul

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Istanbula u jutarnjim satima. Dolazak u Edirne i obilazak kulturno istorijskih znamenitosti stare prijestonice Osmanskog carstva sa veličanstvenom Selimija džamijom. Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi. U popodnevnim satima, dolazak u grad koji se prostire na dva kontineta – Istanbul. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

4. dan Petak, 04. Oktobar 2019. Istanbul

Doručak. Razgledanje starog dijela grada u pratnji stručnog vodiča: Plava džamija, Aja Sofija, Ataturkov most, Topkapi palata, Hipodrom kao i posjeta čuvenoj Kapali Čaršiji i dr... Nastavak panoramskog razgledanja grada u pratnji vodiča. Prelazak preko bosforskog mosta u Malu Aziju. Posjeta dijelu grada Ejup, gdje se nalazi mezar Husein kapetana Gradaščevića i turbe Mehmed paše Sokolovića.Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan Subota, 05. Oktobar 2019. Istanbul

Doručak. Fakultativna plovidba brodom po Bosforu tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Poslije krstarenja mogućnost fakultativnog odlaska na azijsku stranu metroom, posjeta Uskudaru i Kadikoyu. Mogućnost odlaska u šoping u „Forum“, jedan od najvećih u Europi, ili slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6. dan Nedjelja, 06. Oktobar 2019. Istanbul – Sarajevo – Travnik

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Travnika u ranim jutarnjim satima. Vožnja uz usputne odmore preko Bugarske i Srbije. Dolazak u Sarajevo i Travnik noćnim ili ranim jutarnjim satima.