info@divan-karupovic.ba +387 30 501 115

ISTANBUL-SOFIJA-EDIRNE

CIJENA  ARANŽMANA :  360,00   KM

Aranžman uključuje:

♦ prijevoz lux autobusom                                                                   

♦ smještaj u hotelima***

3 ND Istanbul, 1 ND Sofija

♦ razgled grada u pratnji stručnog vodiča    

 

Aranžman ne obuhvata:

 ♦ ulaznice: Aja Sofija       Topkapi                      

♦  plovidba brodom: 10,00 €

Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba!
Preuzmite program

1. dan 19.06.2020. Travnik - Sarajevo – Sofija

Polazak iz Travnika u večernjim satima. Vožnja preko Sarajeva, Višegrada, Užica, Čačka u u pravcu Sofije. Noćna vožnja sa odmorima po potrebi.

2. dan 20.06.2020. Sofija

U jutarnjim satima, dolazak u drugi najstariji grad u Europi - Sofiju. Razgledanje grada i njegovih znamenitosti u pratnji vodiča: katedrala Aleksandra Nevskog, Bazilika sv. Sofije, rotonda sv. Jurja, sv. Petka Samardžijska, Baši džamiija... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Noćenje.

3. dan 21.06.2020. Sofija – Edirne - Istanbul

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Istanbula u jutarnjim satima. Dolazak u Edirne i obilazak kulturno istorijskih znamenitosti stare prijestonice Osmanskog carstva sa veličanstvenom Selimija džamijom. Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi. U popodnevnim satima, dolazak u grad koji se prostire na dva kontineta – Istanbul. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

4. dan 22.06.2020. Istanbul

Doručak. Razgledanje starog dijela grada u pratnji stručnog vodiča: Plava džamija, Aja Sofija, Ataturkov most, Topkapi palata, Hipodrom kao i posjeta čuvenoj Kapali Čaršiji i dr... Nastavak panoramskog razgledanja grada u pratnji vodiča. Prelazak preko bosforskog mosta u Malu Aziju. Posjeta dijelu grada Ejup, gdje se nalazi mezar Husein kapetana Gradaščevića i turbe Mehmed paše Sokolovića.Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 23.06. 2020. Istanbul

Doručak. Fakultativna plovidba brodom po Bosforu tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Poslije krstarenja mogućnost fakultativnog odlaska na azijsku stranu metroom, posjeta Uskudaru i Kadikoyu. Mogućnost odlaska u šoping u „Forum“, jedan od najvećih u Europi, ili slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6. dan 24.06.2020. Istanbul – Sarajevo – Travnik

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Travnika u ranim jutarnjim satima. Vožnja uz usputne odmore preko Bugarske i Srbije. Dolazak u Sarajevo i Travnik noćnim ili ranim jutarnjim satima.