CIJENA ARANŽMANA: 200,00 KM

Aranžman uključuje:

  prijevoz autobusom visoke turističke klase

– smještaj u hotelu sa 3*

– 3 ND Istanbul

– turističke takse

Aranžman ne uključuje:

-ulaznice : Tokapi 15€
-plovidba brodom : 10,00 

– razgled grada u pratnji stručnog vodiča 10  €

– PZO  12 KM

– doplata za sjediste po želji u autobusu

1. dan 25.11.2020. Travnik – Srbija – Bugarka – Turska
Polazak iz Travnika u jutarnjim satima. Vožnja preko Tuzle, Beograda i Niša u pravcu
Bugarske i Turske. Noćna vožnja sa odmorima po potrebi.

2. dan 26.11.2020. Istanbul
U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak vožnje prema Istanbulu.. U prijepodnevnim satima,dolazak u grad koji se prostire na dva kontineta – Istanbul. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. U popodnevnim satima šetnja po starom jezgru grada Taksim trg. Istiklar ulica, Galata kula Galata most Egipatski bazar… Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

3. dan 27.11.2020. Istanbul
Doručak. Razgledanje starog dijela grada u pratnji stručnog vodiča: Plava džamija, Aja Sofija, Ataturkov most, Topkapi palata, Hipodrom kao i posjeta čuvenoj Kapali Čaršiji i dr… Nastavak panoramskog razgledanja grada u pratnji vodiča. Prelazak preko bosforskog mosta u Malu Aziju. Posjeta dijelu grada Ejup, gdje se nalazi mezarHusein kapetana Gradaščevića i turbe Mehmed paše Sokolovića. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 28.11.2020. Istanbul
Doručak. Fakultativna plovidba brodom po Bosforu tokom koje možete uživatiu pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Poslije krstarenja mogućnost fakultativnog odlaska na azijsku stranu metroom, posjeta Uskudaru i Kadikoyu. Mogućnost odlaska u šoping u „Forum“, jedan od najvećih u Europi, ili slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan 29.11.2020. Istanbul – Sarajevo – Travnik
Doručak. Odjava iz hotela. Po dolasku u Edirne obilazak kulturno istorijskih znamenitosti stare prijestonice Osmanskog carstva sa veličanstvenom Selimija džamijom. Polazak u pravcu BiH u ranim jutarnjim satima.Vožnja uz usputne odmore preko Bugarske i Srbije.

6. dan 30.11.2020. Travnik
Dolazak u Sarajevo i Travnik u noćnim ili ranim jutarnjim satima

Rezervacija: